Új Ösztöndíj FAQ

Kedves Doktoranduszok!

Számos kérdés érkezett az új ösztöndíjakkal kapcsolatban, ezekből igyekszünk összeállítani egy Gy.I.K. listát, melyet folyamatosan bővítünk majd. Amennyiben még kérdésetek merülne fel, keressetek minket!

❓Hol pályázhatok a Kiegészítő Ösztöndíjra és a Kiválósági Doktori Ösztöndíjra?
❗️ Minden esetben a MODULO-n keresztül kell benyújtani a pályázatot, Doktori Intézet fül alatt, Kiválósági Doktori Ösztöndíj nevű űrlappal.

❓ Kik jogosultak az Kiválósági Doktori Ösztöndíjra?
❗️ Minden államilag támogatott, nappali képzésen tanuló doktorandusz hallgató jogosult a havi 40.000 Ft Kiegészítő Ösztöndíjra. Azok a hallgatók, akik idén nem nyertek ÚNKP-t, a további kiválósági ösztöndíjakra is pályázhatnak. Azok a hallgatók, akik 12 hónapnál kevesebb időre kapták meg az ÚNKP-t, érdeklődjenek a Doktori Iskolájuknál a támogatási lehetőségekről.

❓ Hogyan adhatom be a pályázatom a Kiegészítő Ösztöndíjra (40.000 Ft)?
❗️ Minden esetben a Kiválósági Doktori Ösztöndíj űrlap kitöltésével tudtok pályázni a Kiegészítő Ösztöndíjra is. Amennyiben nem vagytok jogosultak a Kiválósági Doktori Ösztöndíjra, a pályázati adatoknál minden opciónál a *Nem rubrikát jelöljétek be, a személyes és tanulmányi adataitokat töltsétek ki és adjátok be a pályázatot.

❓ Külföldi hallgatók pályázhatnak-e az ösztöndíjakra?
❗️ Külföldi hallgatók esetében csak az SH hallgatók pályázhatnak. A hallgatók az alap 40.000 Ft ösztöndíjra nem, de a kiválósági ösztöndíjakra adhatják be pályázatukat. Pontszámításban nem tér el az SH hallgatók pályázásának elbírálása.

❓ Hogy zajlik a pontszámítás?
❗️ A pontszámítás Doktori Iskolánként eltérő lehet, a komplexvizsga befolyásolhatja az elbírálást, így ezekről további információval a Doktori Iskolák szolgálhatnak.

❓ Milyen és mennyi dokumentumot tölthetek fel a pályázatnál?
❗️ Egy-egy kategóriában maximum öt dokumentum feltöltése lehetséges – egyénileg kérhető a bővítés a modulo@hszi.hu címen, de tekintettel arra, hogy minden kategóriában maximum kapható pontszámot határoztak meg, így a kapott pontszám elsősorban a dokumentumok értékétől függ, nem a mennyiségétől. Érdemes az öt legtöbbet érő dokumentumot feltölteni.

❓ Használhatom-e az ÚNKP-ra beadott dokumentumokat?
❗️ Igen, ezek a dokumentumok feltölthetők, amennyiben nem történt közben változás.

❓ Hogyan igazolhatom a publikációimat, konferencia szerepléseimet, oktatási tevékenységemet?
❗️ Elsődlegesen az MTMT alapján, cikk vagy kiadói igazolás feltöltésével igazolható a publikáció. Konferenciaszereplés absztraktfüzet, előadói igazolás, oklevél felöltésével igazolható. Oktatási tevékenységről az adott tanszék, intézet tud igazolást kiállítani. További információkkal kapcsolatban keressétek az adott Doktori Iskolát!

❓ Rossz dokumentum esetén kizárnak-e a pályázásból?
❗️ Nem jár kizárás nem megfelelő dokumentum feltöltésekor, ebben az esetben 0 pontot ér az adott igazolás.

Facebook oldalunk

Legutóbbi bejegyzések